«La Sección»: ESTRENO VALENCIA!! 24 Marzo

Autor: David Ruiz

Próximo viernes 24 de marzo, a las 20:30h ESTRENO en Valencia, de la última coproducción de Atirohecho con Teatro del Barrio (Madrid). Será en el Teatre El Musical (plaza del Rosario, 3, Cabañal, Valencia). Información y venta de entradas en: http://www.teatreelmusical.es/entrades/

LA SECCIÓN:

Serà la guerra i posterior dictadura, que únicament ens ha sigut transmesa des d’una visió purament androcèntrica, la que es convertirà en l’eix del nostre projecte, presentarem aspectes que van tenir una importància cabdal en l’esdevenir de les vides de tantes dones, les vides de les quals van ser marcades per unes imposicions educatives-polítiques-religioses i de gènere que van tenir un calat profund en la societat espanyola del moment.

Així doncs, ens centrem en la figura de Pilar Primo de Rivera i en l’evolució de la “Sección Femenina” per, a partir d’ella, explicar la història que es desconeix, la del cinquanta per cent de la població que normalment és oblidada, la nostra història.

Des del discurs inaugural de la Falange espanyola fins al final dels dies de Pilar Primo de Rivera, passant per la creació de l’auxili social, la integració de la SF com un òrgan burocràtic dins del règim que enaltia la funció èpica de la dona, el servei social o la labor educativa per a la difusió de les seues idees, anirem recorrent la història del dia a dia de les nostres mares i àvies i intentarem entendre molts aspectes que encara apareixen en la memoria. Si bé és cert, que la història de la “Sección Femenina” se’ns presenta com una història amb un fracàs anunciat, doncs, amb el pas dels anys va haver d’anar obrint-se als nous temps fins que, finalment, tot el que havia germinat per sota d’aqueixes imposicions va alçar la terra violentament per a obrir-se pas i reclamant un espai que sempre li havia pertangut, enderrocant els vells models i lluitant, encara hui dia, contra eixes arrels tan profundes en la memòria.

 

LA-SECCIÓN_web

FICTXA ARTÍSTICA

Direcció: Carla Chillida.

AutorIa: Ruth Sánchez González y Jessica Belda.

Actrius: Natalie Pinot, Jessica BeldaPeiró y Manuela Rodríguez Herrera.

Vestuari i escenografia: Teatro del Barrio.

Il·luminació: Teatro del Barrio.

Coordinació del projecte d´investigació: Ana López Navajas

Producció: Teatro del Barrio y ATIROHECHO

Edat recomanada + 16 anys

http://www.teatreelmusical.es/programacio/la-seccion/

A %d blogueros les gusta esto: